Vakcina protiv zavisnosti od cigareta

cigareta-400.jpg
Piše: Marko Stanković

Vrlo je lako postati zavisnik - da li su u pitanju cigarete, alkohol ili možda teže droge, svi smo mi podložni zavisnosti. Od kad znate za sebe roditelji, prijatelji i mediji vam svakodnevo skreću pažnju na opasnosti koje prete od cigareta, alkohola i raznih droga. Iako većina nas smatra da smo dovoljno jaki da odolimo ovim iskušenjima, u stvarnosti nismo ni svesni da smo svi mi u neku ruku zavisni od nečega. Ako nisu u pitanju alkohol, cigarete ili droga, onda je su to kafa, gazirana pića ili možda fizička aktivnost.
24 Jul , 2010 - 6:57:06 AM


Više spermatozoida, duži život

Piše: Marko Stanković

S vremena na vreme naučnici nas iznenade nekim novim čudnim otkrićem. Upravo je to slučaj sa danskim naučnicima, koji su uspeli da naprave vezu između broja sprematozoida u jednom mililitru spreme, i životnog veka muškarca.
12 Jul , 2010 - 3:21:39 AM


HIV/AIDS - Koliko smo zapravo napredovali

Piše: Marko Stanković

Iako je od zvaničnog izolovanja virusa humane imunodeficijencije (HIV) prošlo više od 25 godina, ponekad je vrlo teško proceniti koliko smo zapravo napredovali u borbi protiv širenja ovog virusa, i u lečenju već inficiranih osoba.
1 Dec , 2009 - 6:51:28 AM


Mlađa žena, srećniji brak

Piše: Marko Stanković

Izgleda da je mlada i pametna žena upravo ono što je potrebno za dug i srećan brak. Istraživači sa Univerziteta u Bath-u, su uspeli da posle pet godina dođu do zaključka da srećni bračni parovi ipak imaju par sličnosti. Ako je verovati njihovim rezultatima, brak će vam biti mnogo srećniji i duži ako vam je supruga barem 5 godina mlađa od vas, a uz to je važno da je i pametnija od vas, tj. da je školovanija od vas.
27 Okt , 2009 - 5:57:56 AM


Homoseksualnost

Piše: Dejanka Stepanović

Svako veće odstupanje od uobičajenog emocionalnog, intelektualnog i socijalnog razvoja i ponašanja, privlači pažnju okoline. Takav oblik ponašanja, u koji spada i homoseksualnost, naziva se devijantnost.

20 Mar , 2009 - 7:54:29 AM


Abortus

Piše: Marko Stanković

Nemoj slučajno neko da sazna. Nađi nekog komšiju, ili rođaka koji je doktor ili zna nekog doktora koji bi to izveo. Samoj nemoj da se sazna. Još jedan u nizu tabua – abortus. Ako vas abortus nije lično pogodio, onda sigurno znate nekog koji je prošao kroz ovu avanturu.
10 Jun , 2007 - 7:42:16 AM


BORELIOSA - Opasna bolest za vašeg kućnog ljubimca

Piše: Dr. Stevan Pintar

Kao i svake godine tako i ove početkom proleća i leta javlja se prvi talas ove veoma opasne bolesti kako za životinje tako i za ljude. O značaju bolesti kod ljudi ne bih želeo da pišem, to prepuštam kolegama koji se brinu o ljudskom zdravlju. Bolest se zove još i Lyme disease nazvana po mestu (u SAD) gde je početkom 80-ih pronađen uzročnik ove bolesti, bakterija po imenu Borrelia Burgdoferi.
26 Apr , 2007 - 4:35:32 AM


Miris muškog znoja uzbuđuje devojke?

Piše: Marko Stanković

Oduvek smo znali da je devojkama stalo kako mirišemo. Na kraju krajeva one nam na to non stop skreću pažnju. Nadam se da se slažete kada kažem da muškarci verovatno nikad ne bi nosili parfeme da nam to nisu nametnule devojke. Međutim, novo istraživanje koje su uradili naučnici sa Berklija, Kalifornija, menja situaciju kada su u pitanju parfemi.
12 Feb , 2007 - 3:52:29 AM


Meni, Vidi, Visi - Impotencija

Piše: Marko Kolašinac

Cezar, koliko je nama poznato, nije imao problema sa impotencijom ali verovatno sada posmatrano bio je čovek kojem bi impotencija u odredjenom trenutku kasnije mogla spasiti ili bar produziti zivot! Nismo tu da bi sudili njemu. Setite se, da li vam je poznata sledeća situacija: „Dobro, šta je to bilo večeras?“ - upita vas. Gledate je, nije vam jasno. Hteli bi joj objasniti ali ni sami ne znate. „Pa eto...desilo se...“ – odgovarate. I dalje vam nije jasno. Nista neobicno se nije desilo tokom dana, nista sumnjivo, ali „vrsnjak“ nije raspolozen koliko i vi. Veoma nezgodna situacija. Dešava se i najboljima. No, leka ima i to besplatnog!
7 Nov , 2006 - 7:18:08 AM


Muškarci i hrkanje

Piše: Dejanka Stepanović

Prava noćna mora za nas koji spavamo u blizini hrkača, ali i za vas koji hrčete. Ako niste znali, hrkanje dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Hrkanjem proizvodite buku i do 85 decibela (što je jednako buci u najprometnijoj ulici), ali hrkanjem ne ugrožavate samo svoju okolinu već i svoje zdravlje.
6 Mar , 2006 - 7:13:00 PM


<< prethodna sledeæa>>

Poslednjih 40 članaka
Zdravlje

NAJNOVIJE NA FORUMU

OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica