Više spermatozoida, duži život
Piše: Marko Stanković - Svi tekstovi ovog autora/ke
12 Jul , 2010 - 3:21:39 AM

spermatozoidi.jpg

GLASAJTE
S vremena na vreme naučnici nas iznenade nekim novim čudnim otkrićem. Upravo je to slučaj sa danskim naučnicima, koji su uspeli da naprave vezu između broja sprematozoida u jednom mililitru spreme, i životnog veka muškarca.
Danski stručnjaci su uspeli da naprave vezu nakon analize podataka prikupljenih od 1963. godine do kraja 2001. godine prateći živote 43277 muškarca. Naučnici su na osnovu prikupljenih podatka tokom ovog dugog perioda, uspeli da zaključe da muškarci čiji se broj spermatozoida poveća tokom vremena, imaju manju šansu da obole od raka ili srčanog udara. Iako ovo zvuči nestvarno, naučnici su uspeli da statističkom analizom zaključe da se ne radi o pukoj slučajnosti, već da ovakva veza ipak postoji.

naučnici su uspeli da statističkom analizom zaključe da se ne radi o pukoj slučajnosti, već da ovakva veza ipak postoji

Iako ovo nije nešto o čemu se često priča, možemo vrlo lako zaključiti da je ovo samo deo evolucije i da zapravo ova veza ima smisla. "Najjači opstaju" je često pominjana fraza kada se priča o evoluciji, i upravo tako možemo objasniti vezu između sprematozoida i dužine života. Ako proizvodite vrlo koncentrovanu spremu onda ste vrlo dobar kandidat za proširenje ljudske vrste, tako da će vas majka priroda nagraditi dugim životom. Ako, međutim, imate vrlo "slabu" spremu onda evolucija nema neke velike koristi od vas. Samo najjači geni opstaju.


Zato štitite svoje proizvođače sprematozoida i živećete dug i plodan život.

Foto:
Flickr

Licenca:
Creative Commons


Tagovi: Zdravlje Spermatozoidi Životni vek


Pošalji tekst prijatelju
Štampaj
© Ovaj tekst je vlasništvo sajta MAKSIMALNO.com

Vrh strane

Poslednjih 40 članaka
Zdravlje
OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica