Sve u svoje vreme

dorucak_1.jpg
Pi꠰rof. Aleksandar Mihailovi漯span>

Jedna starogr諡 izreka o zdravoj ishrani kaꠄ Doru諵j sam, ru衫 podeli sa prijateljem a ve襲u daj neprijatelju϶de le௳nova jednog pravca razmiꡮja u dijetetici, koja preporu赪e obimnije obroke pre podne, a sve lak੠lak௢roke, kako se dan bli૲aju.
27 Jul , 2008 - 4:21:03 PM


To beer or not to beer (več©´a dilema)

Pi꠰rof. Aleksandar Mihailovi漯span>

Vruć©®a je gotovo nepodnoꩶa. Sa asfalta koji se topi, na klimi koja se definitivno promenila stiŕ°Żruke sa bilborda: da ti ''drę «lju觧, da ''muᲣi znaju za裏, da ''jesi ili nisi Lav'' i jooliko u podsvest urezanih slogana. Na televiziji svakih pet minuta reklame za pivo. Hladno, ''oznojeno'' kako se u ⧯nu kaě ´ek izva宯 iz ledene vode ili nekog friza. Ose桴e sveîµ pri samoj pomisli na ovu penućµ te讯st. Kroz poluotvorene oč© tonemo u reklamu i identifikujemo se sa akterima. Da li nam se nudi re za ovu tropsku 絬 da li je to spas za 䮡 usta? Da li ... 
17 Maj , 2008 - 8:36:08 PM


Proteinski mitovi

Pi꠰rof. Aleksandar Mihailovi漯span>

Za mit kaड je ⯫o rasprostranjena ali neta计 tvrdnja, osoba ili ideja. Urbani mitovi su ra⥮a stvar i mnogo puta ih sami prenosimo i â©­o, jer bi se 衫 i zakleli u istinitost tvrdnji koje govorimo, ali nismo u stanju da ih proverimo osim ď şnamo da nam ih je rekla bliska ili pouzdana osoba ili neko u č©Şi autoritet ne sumnjamo. Od mno桠materijala za é´¨busthersíĄ¬ jedan nije toliko zanimljiv ⯫oj publici, ali jeste ljudima koji se brinu za svoju ishranu,  veᨩma entuzijastima ili ljudima č©Şi posao zavisi od toga.

26 Feb , 2008 - 4:45:52 AM


Beta-alanin

Pi꠰rof. Aleksandar Mihailovi漯span>

Nova zvezda je u usponu, ili novi ''kreatin'' kako reklameri vole da kaມ preparat koji 楠dosti橠domete kreatina, po popularnosti, efikasnosti i naravno prodaji. Uzbu宪e koje se di૯d potencijalnih kupaca je uobi衪ena stvar u marketingu i nije uvek srazmerna upotrebnoj vrednosti, koju tek treba da doka඲eme i naravno, po mogu泴vu, nezavisna istra桮ja. Naviknuti na brojna razo衲enja, kada su suplamenti u pitanju, oprez je numakar da nam sa赶a neki dinar u d൮ Ovog puta je, izgleda, prapodignuta sa razlogom.

26 Nov , 2007 - 12:16:01 AM


Metode za pove桮je pokretljivosti

Pi꠰rof. Miroslav Markovi漯span>

Postoje veliki broj metoda za pove桮je pokretljivosti i neke od njih 業o navesti u daljem tekstu.24 Nov , 2007 - 9:19:40 PM


L-arginin

Pi꠰rof. Aleksandar Mihailovi漯span>

Uzimanje izolovanih aminokiselina je staro koliko i moderan bodibilding. Predpostavka da 楠jedna aminokiselina u ve毪 koncentraciji napraviti izvesnu promenu u organizmu je osnovana. Samim tim, u izvesne aminokiseline prekursori ili materijali od koga se prave druge, za izgradnju mi桠va堳upstance poput enzima, hormona i sl., daje nam za pravo da predpostavimo da 楠uzimanje specifi讥 aminokiseline izazvati 쪥ni tok reakcija. Jedna od aminokiselina, sa kojom se dosta eksperimentisalo je L-arginin.

7 Nov , 2007 - 8:13:20 PM


Anaerobni prag

Pię °rof. Miroslav Marković

Najčešći način doziranja intenziteta vežbanja usmerenog na razvoj aerobnih sposobnosti – aerobne izdržljivosti, je doziranje na osnovu anaerobnog praga. Aerobni procesi predstavljaju potpunu oksidaciju ugljenih hidrata ili masti, pri čemu kao sporedni produkti ostaju ugljen dioksid i voda. Oni se jednostavno eliminišu iz organizma, tako da aerobni procesi mogu da traju veoma dugo. Kod vežbanja većim intenzitetom uključeni su i anaerobni procesi pri kojima kao sporedni proizvod ostaje mlečna kiselina, i to je ima više što su ovi procesi intenzivniji.
7 Avg , 2007 - 11:28:30 PM


Shuttle Run Test

Pię °rof. Miroslav Marković

Šatl ran test je jedan od testova za procenu aerobne sposobnosti koji se zasniva na maksimalnom utrošku kiseonika. Ovaj test je test višestepenog progresivnog opterećenja, povratnim trčanjem na 20 metara. Ovaj test spada u okvir baterije Eurofit testova za procenu fizičke i radne sposobnosti odraslih Evropske unije.

12 Jul , 2007 - 6:36:44 AM


Povećanje pokretljivosti - istezanje

Pię °rof. Miroslav Marković

Vežbe za povećanje pokretljivosti drugačije se nazivaju vežbama istezanja. Obim vežbi istezanja izražen je dužinom trajanja – što duže traje veći je efekat. Intenzitet je izražen veličinom sile koja i da bude optimalan – umeren. Najveći efekat se postiže kada je sila istezanja umerena a trajanje istezanja dugo.
22 Jun , 2007 - 3:43:16 AM


Kako upropastiti sve u samom početku

Pię °rof.fiz.kul. Aleksandar Mihailović

Izbacite odmah sve ugljene hidrate - Početnička greška kod svih koji startuju sa dijetom i vežbanjem istovremeno. Ukoliko se zaista odlučite za dijetu bez ugljenih hidrata (na primer Etkinsonova dijeta, pilotska dijeta i sl.), organizmu je potrebno vreme da se prebaci na masti kao glavni izvor energije. Ukoliko se odmah krene  i sa vežbanjem, organizam se ponaša po uobičajenom obrascu trošenja energetskih rezervi.

13 Jun , 2007 - 12:14:08 AM


<< prethodna sledeæa>>

Poslednjih 40 članaka
Teretana

NAJNOVIJE NA FORUMU

OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica
 • cheap ghds
 • ghd sale
 • ghd uk
 • ghd straighteners sale
 • mbt shoes outlet
 • cheap mbt shoes
 • tiffany blue nike free runs
 • pink nike free run
 • cheap roshe runs
 • nike roshe run sale
 • cheap nike free run
 • nike roshe run sale
 • cheap ghds
 • ghd sale
 • ghd uk
 • ghd straighteners sale
 • cheap ghd
 • ghd australia
 • http://www.goalma.org