Carstvo nežnosti ili fatamorgana
Piše: Ivana Šabac - Svi tekstovi ovog autora/ke
20 Jul , 2008 - 6:35:05 AM

momak_i_devojka.jpg

GLASAJTE
Da, da, mili moji. Sve izgleda tako bajno i savršeno prvih mesec, dva, godinu...dve? Zavisi koliko vam je koeficijent trpeljivosti. Ozbiljno vam kažem, kada shvatite da ste naseli na dobar blef pitanje je vremena kada ćete ne samo okrenuti list, nego i zatvoriti korice knjige bajki i uzeti neko novo štivo, manje obećavajuće ali se bar princ s vremenom neće pretvoriti u konja.
No, hajde da ne bude da sam feministkinja, a šta ćemo sa svim onim obećanjima vernosti našim dragim muškarcima koje njihove divne princeze prekrše već pri prvom dužem odsustvu svog dragana?

Sve te kule od meda i saća istopiće se pre nego i stignete da ih sasvim dobro sagledate. Prosto, da to donekle nije i u našoj prirodi, prirodi čoveka? Dobio sam šta sam hteo, zašto bih se trudio više? Pa kaže - imam ludog šefa kome treba da udovoljavam, još me samo i ti, da prostiš, uzjaši! Šta misliš zbog koga ja sve ovo radim? Mogao/la sam i kod mame i tate na ručak ali ne, moje špagete nisu dovoljno dobre nego bi on/a u italijanski restoran?! I tako počne... Nažalost, ne završi se slatkom pomirenjem uz belo vino.

Činjenica - i najtrezvenijima zaljubljenost pomuti razum

Uglavnom Vasilisa Prekrasna 21-og veka, pošto je sposobna na čukun-baku krene svojim putem, a naš princ ostane jedući prekuvane špagete. Ne kažem, može situacija da se okrene u korist Marsa, ali, ono što ja želim znati – čemu to, ljudi moji, ko tu zapravo uopšte ima koristi?

S toga, ne obećavajte previše, neka vas vole zbog toga što jeste, a ne zato što glumite da ste njena/njegova otelotvorena iluzija, jer shvatiće, pre, ili u gorem slučaju – kasnije, da ste zapravo folirant. Slažem se, može da se desi da nesvesno upadnete u zamku suludih obećavanja, ali samo dobro sagledajte svoje mogućnosti.


Činjenica - i najtrezvenijima zaljubljenost pomuti razum. Kad god krenete da fantazirate, naročito naglas u prisustvu voljene osobe, odmah obim planiranog prepolovite, ako ne, znajte da pri ne ispunjenju obećanog dolazi razočarenje, i to BAŠ U VAS, a tada, tada dolazi šut-karta u jednom pravcu, naravno, korpa s ružama ili nekim drugim cvećem, zavisi kojoj varijanti teži vaš tada već bivši saputnik na proputoivanju kroz zemlju Nedođiju.

Photo: Flickr
Licence: Creative Commons 2.5


Tagovi: brak zabavljanje


Pošalji tekst prijatelju
Štampaj
© Ovaj tekst je vlasništvo sajta MAKSIMALNO.com

Vrh strane

Poslednjih 40 članaka
Seks
OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica