Istine i zablude o penisu
Piše: Marko Stankovi - Svi tekstovi ovog autora/ke
30 Jul , 2002 - 10:48:00 PM
GLASAJTE
Iako redovno imaju priliku da uivaju u njemu, on esto za ene predstavlja nereivu zagonetku. Sada je stvarno krajnje vreme da se podrobnije pozabavimo penisom. Gola istina o veliini, izdrljivosti, specifinostima i sklonostima najboljeg mukog pareta
Ooo, draga, kako je to dobro...! - nedovrene reenice u takvom stilu su otprilike sve to mukarci mogu da izuste u trenutku kada se ene posvete njihovom najboljem paretu. Dok su ene tokom seksualne revolucije nauile da o svojim potrebama, eljama i strahovima u krevetu govore otvoreno, mukarci, kada se o tome radi, jo uvek ute kao zaliveni. Kao posledica toga, nastala su mnoga razliita shvatanja penisa, kao i mitovi o njemu, a mnoge od svih tih teorija predstavljaju iste gluposti.

Evo 10 najveih zabluda i njihovih razjanjenja:

1. Moda s vizuelne take gledita, ali inae?!? Upravo ono od ega mukarci imaju panian strah - re je o impotenciji - ee pogaa one prema kojima je priroda, bar kada je u pitanju veliina, bila izdanija jer je potrebno da u sunerasto tkivo prodre vie krvi. To je proces koji s godinama postaje sve dugotrajniji. Zbog toga je ipak bolji penis prosene veliine, koji nee zakazati u odluujuem trenutku (prema istraivanju sprovedenom u nemakom gradu Esenu, on je 14,48 cm dug i obim mu iznosi 3,95 cm). Osim toga, za vreme ljubavne igre deblji je bolji nego dui, zbog toga to se kod ene take zadovoljstva nalaze u prednjem delu vagine. Dugaak penis ak moe da izazove bol, kada u zanosu strasti pone da udara u grli materice. Meutim, ovaj problem moe da se rei odgovarajuom pozom: tako on moe razmaknutih butina da klei na krevetu, dok mu ona sa iroko rairenim nogama sedi u krilu. Tako ena moe da kontrolie koliko duboko e penis da prodre. Ako se radi o manjem primerku, to nije nikakav razlog da ena utne partnera iz kreveta. Ovde su pre svega bitni poloaji u kojima on moe svoju karlicu da priljubi uz nju, na primer, ako mu ena stavi noge na ramena.

2.Koliko je priroda obdarila jednog mukarca, ne moe se zakljuiti ni na osnovu njegove nacionalnosti, niti visine, niti teine, a kamoli veliine nosa. Ni do dananjeg dana nije dokazano da Azijci imaju mali penis, a da crnci ne znaju gde da ga smeste. Poto je firma Condomi iz Kelna svoje prezervative izraene po evropskim standardima EN 600 (duina 17 cm, promer od 44 do 56 mm) u velikim koliinama izvezla u Afriku, moe se poi od pretpostavke da su i tamo mukarci normalno obdareni. Meutim, injenica je da mali penisi mogu veoma da imponuju: kod malog penisa postoji vea osetljivost ivaca. Sunerasto tkivo vie se skuplja i sadri manje krvi, ali se to nadoknauje kada doe do erekcije. Nasuprot tome, kod velikog penisa su ivci manje osetljivi i u sunerastom tkivu se ve nalazi izvesna koliina krvi, tako da prilikom erekcije ne moe da primi nove koliine, pa se deava da i u najponosnijem stavu bude manji od nekog skromnijeg primerka.

3.Poto ne postoji koica, izuzetno osetljiva donja strana glavia vremenom postaje manje osetljiva zbog neprestanog trenja o odeu. Meutim, nauno nije dokazano da li zbog toga penis mora due da se stimulie i da li je izdrljiviji u seksualnom odnosu. Naunici s univerziteta u Lujzijani koji su ispitivali mukarce pre i posle obrezivanja nisu uoili bitnu razliku kada je re o seksualnoj aktivnosti, erekciji i osetljivosti. Za ene je manje-vie svejedno da li ima ili nema koicu, jedino to neke smatraju da obrezani penis izgleda lepe.

4. ak i onda kada se arav u ranu zoru pretvori u omanji ator, to ne znai da je mukarac opsednut seksom. Njegov jutarnji ponos predstavlja samo dokaz da je on jo u dubokom snu propraenom erekcijom, koja moe da traje i do 40 minuta. Mukarac ima od etiri do est puta nou takve erekcije, ali to ne znai da svaki put ima erotske snove. Ali, kada ve tako lepo stoji, primenite svoje zavodniko umee.

5.Iako bi trebalo da razmilja o kretanjima na berzi, njegovo najbolje pare mu ne da mira. injenica je da erekcija poinje u glavi i da u svesnom stanju nikada nije sluajna. Njoj uvek prethodi stimulacija. To moe da bude direktno, nadraivanjem penisa dodirom ili indirektno, matanjem. Kako stoji u studiji proizvoaa prezervativa Durex, mukarac u proseku razmilja 11 puta dnevno o seksu. Bilo bi dobro da ga ena ee nazove da bi svoje misli usmerio ka njoj.

6.Ako vi ne vidite tragove, ne mora da znai da on nije doiveo orgazam. Mukarac doivljava vrhunac uglavnom deli sekunde pre ejakulacije. Ali te dve stvari ne podrazumevaju jedna drugu: tako mukarac moe da ejakulira a da pri tom ne doivi orgazam, na primer, kada ga neto omete ili kada sa novom partnerkom jo ne moe potpuno da se opusti. Ukoliko je vie puta doiveo orgazam, rezerve ejakulata se smanjuju. Kod retrogradne ejakulacije ena moe da rei problem tako to e prstom da pritisne perineum (mesto izmeu testisa i anusa), ime spermatozoide preusmerava u beiku. To je, dodue, veoma zanimljiv nain kontracepcije, ali, naalost, njemu uskrauje viestruki orgazam.

7.Kamo lepe sree? Naalost, i njemu i njoj muka priroda moe da pomrsi konce time to je on dostigao taku sa koje nema povratka. Ako ga ena neprestano stimulie, mukarac e neminovno posle od dva do etiri minuta da doivi vrhunac. U trenutku najintenzivnijih oseanja, kada spermatozoidi krenu svojim putem, mukarac vie ne moe da zaustavi ejakulaciju. Ma koliko razmiljao o plaanju poreza ili drugim banalnostima, stvari idu svojim tokom. Ukoliko se ee deava da mukarac prebrzo doivi orgazam, pomae kontrolisanje ejakulacije. Ako ena jo nije blizu vrhunca, trebalo bi da ee prekida svoju ljubavnu igru. Kod metode kreni-stani ena povremeno prekida svoje pokrete da bi mukarcu pruila priliku da se pribere. Sa svakim novim poetkom ona e biti blia orgazmu. Tehnika gnjeenja sastoji se u tome da ena palac 20 sekundi dri pritisnut ispod samog glavia da bi tako zaustavila ejakulaciju.

8.Da li je tana izreka Bez starca nema udarca? Iako se tokom godine smanjuje nivo testosterona, kao i vrstina uda za vreme erekcije, to ne znai da ena mora da se plai da nee biti zadovoljena. Istraivanja su pokazala da su i oni mukarci iji organizam takorei vie ne proizvodi testosteron isto toliko potentni kao i mladii sa toljagom. Dok kod mlaih mukaraca oas doe do erekcije, gospoda sa srebrnim zulufima moraju da se zadovolje manje vrstom erekcijom, ali to ne znai da su hendikepirani u voenju ljubavi. Poto je starijim mukarcima potrebno vie vremena da bi doiveli orgazam, mnogo je izvesnije da e usreiti enu. Da li penis u svoj svojoj veliini tri do neba, kao kod mladih mukaraca ili je vie horizontalan, kao kod starijih, ne utie na zadovoljstvo ni mukarca ni ene. Poto je i ukrueni penis savitljiv, moe bez problema da se postavi u eljenu poziciju. Da li to znai da godine nisu vane? To nije ba sasvim tano. Mukarci izmeu 20. i 30. godine ponovo su spremni za akciju samo nekoliko minuta posle orgazma, dok kod starijih mukaraca moe da potraje i vie sati ili ak dana pre nego to ponovo doe do erekcije.

9.Moda je to tano kada se radi o glavnom glumcu tvrdog pornia, ali u stvarnosti svaki normalan mukarac pone da se preznojava pri pomisli da e njegov miljenik biti izloen maltretiranju kao dojstik. Dodue, penis moe vre da se zgrabi, ali treba imati u vidu da je sam vrh prepun nervnih zavretaka koji su ekstremno osetljivi. Prema tome, ako ga ena mazi rukom gore-dole, ne treba da se ponaa kao da je ukljuena u struju. Ukoliko se koica suvie povue nadole, mogla bi da se zaepi, to je veoma bolno. Kombinacija toplote, vlanosti i pritiska prilikom voenja ljubavi moe da pomuti mozak svakom mukarcu. Ono to vai za unutra vai i za spolja. Ukoliko njegovo najbolje pare ena dodirne hladnim rukama, erekcija e nestati isto tako brzo kao to je do nje i dolo. Da njen runi rad ne bi ispao diletantski, nije zgoreg da upotrebi neku kremu ili ulje. Koliko vrsto ena sme da stisne penis, zavisi od stepena uzbuenosti jer se osetljivost na bol smanjuje to je mukarac u veoj ekstazi.

10.Svakako da su glavne erogene zone kod mukarca uglavnom ispod pojasa, ali u toj krajnje vruoj oblasti, pored glavia, postoje jo dve veoma osetljive take: testisi i prostata. Testisi su veoma osetljivi na pritisak i zato se treba ophoditi prema njima sa velikom nenou. Mukarci se veoma uzbude kada ih partnerka mazi, blago mesi ili oralno miluje. Iako G-taka kod ena posle najnovijih istraivanja predstavlja samo mit, mukarci stvarno poseduju dugme za aktiviranje slasti koje pri dodiru deluje kao erotski turbo-motor. Ukoliko se prostata, koja se nalazi oko mokranog kanala i koja je obavijena nervima zaduenim za erekciju, stimulie prstom preko anusa tako to se masira ili pritiska, mukarac moe da doivi orgazam slian eksploziji.

vrste injenice
1. Unutranji pritisak ukruenog penisa je 20 puta vei nego kada je u oputenom stanju. To otprilike odgovara pritisku u gumama za bicikl.
2. Prilikom ejakulacije mukarac izbacuje 3-5 ml semene tenosti (jednu kafenu kaiicu). To znai da u toku 60 godina aktivnog ljubavnog ivota i oko 100 ejakulacija godinje izbaci 30 litara telesnog soka.
3. Brzina kojom izlee ejakulat iznosi 14-18 km/h. Ta semena tenost se sastoji uglavnom od glukoze i belanevina i ima oko pet kalorija.
4. Spermatozoidi mogu da preive u testisima oko 30 dana, a u grliu materice oko sedam dana. Nasuprot tome, u vagini njihov ivotni vek iznosi samo nekoliko sati.
5. Najvei penis u erekciji dugaak je, navodno, 40 cm, a najmanji jedva tri centimetra.

Izvor: BlicNews&Cosmopolitan


Tagovi:


Pošalji tekst prijatelju
Štampaj
© Ovaj tekst je vlasništvo sajta MAKSIMALNO.com

Vrh strane

Poslednjih 40 lanaka
Seks
OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica