Samo ga dovedi (Get Him to the Greek)
Piše: Marko Stankovi - Svi tekstovi ovog autora/ke
27 Jun , 2010 - 4:08:31 AM

samo-ga-dovedi-400.jpg

GLASAJTE
SAMO GA DOVEDI ponovo ujedinjuje Donu Hila i Rasela Brenda sa rediteljem filma Preboleti Saru Maral Nikolasom Stolerom u prii o staisti u izdavakoj kui koji ima dva dana da dovue rok legendu u Holivud na povratniki koncert. Ova komedija je poslednji film hit producenta Duda Apatova (4 banke, a nevin, Zaglavilo se).
Eronu Grinu (Hil) sve polazi za rukom. Ambiciozni 24-godinjak uspeo je da dobije posao iz snova i to taman pred zadatak koji e mu unaprediti karijeru. Njegova misija otii do Londona i otpratiti boga rok muzike do Grik teatra u L.A.-u na prvu stanicu velike povratnike turneje. Njegov ef, muziki mogul, Sero Roma (ON KOMBS) daje mu samo jedno upozorenje: Ovaj umetnik je najgori ovek na svetu. Okree mu lea na sopstvenu odgovornost!

Britanski roker Aldus Snou (Brend) je briljantni muziar i potvrena rokenrol legenda, ali zbog gadnog raskida i propale karijere, on je ispao iz koloseka i sad je hodajua katastrofa. Umoran od ulizica i uplaen da je na zalasku karijere, Snou je upao u nihilistiki vrtlog. Kad sazna da se njegova prava ljubav, model/ pop zvezda Deki Kju (Rouz Burn) nalazi u Los Anelesu , Aldus e sebi zadati cilj da je ponovo osvoji... malo pre poetka povratka njegovoj svetskoj dominaciji.

Kad odbrojavanje do poetka koncerta pone, jedan staista e morati da se provue kroz minsko polje londonskih dilera droge, njujorkih tua i plesova u krilu u Vegasu ne bi li isporuio svoju obavezu ivu i donekle zdravu... a za sve to vreme pokuavae da ostane veran svojoj devojci, Dafni (Elizabet Mos). Moda e morati da laska, lae, odobrovolji i da se provodi sa Aldusom, ali e ga dovesti do Grika.

Njegova misija otii do Londona i otpratiti boga rok muzike do Grik teatra u L.A.-u

O PRODUKCIJI

Pria poinje prilino jednostavno. eleli smo da prikaemo kako kad zamiljate druenje s rok zvezdom sve izgleda zabavno i uzbudljivo, objanjava reditelj Stoler. Moete da ostanete budni celu no i da idete na urke. eleli smo da razradimo ideju da se to jednostavno nikad ne prekida. Sledeeg jutra se probudite i nastavljate da ludujete. Tome nema kraja. To je vrtlog u kome postaje sve zabavnije i zabavnije i zabavnije, a onda doe do momenta u kome se sve otrgne kontroli i onda kree sunovrat.

Kad je smiljao priu za film Samo ga dovedi, Stoler je na umu imao Rasela Brenda za protagonistu, ali nije planirao da njegov lik bude Aldus Snou. Meutim kasnije je shvatio da glavni glumac jednostavno mora biti rok zvezda s ponaanjem i razmetljivim stavom koji ima Aldus. I tako je odluio da napie spin-off njegovog rediteljskog debija Preboleti Saru Maral u kome se Rasel Brend prvi put pojavio u ulozi Aldusa Snoua.

Rasel je neverovatno duhovit, izuzetan, armantan ovek i hteli smo da prikaemo njega takvog kakav jeste to je vie mogue. Aldus je zapravo pljunuti Rasel, kae producent Apatov.

Rasel je bio moje otkrie veka, prisea se ko-producent Sigel. Kad je doao na audiciju za film Preboleti Saru Maral, odisao je neverovatnom seksualnom energijom i dobrim izgledom rok zvezde, a rekao mi je: Moraete da mi oprostite, ali samo sam bacio pogled na va scenario. Moda biste mogli da mi kaete ta oekujete od mene? Znam da sam pomislio da za tako neto treba petlje i istog trenutka sam shvatio da je on taj tip. Odmah smo se bacili na prepravljanje scenarija za njega.

Iako se u istom filmu (Preboleti Saru Maral) pojavio i Dona Hil, filmadije su bile odlune u tome da u filmu Samo ga dovedi on ne tumai lika koji je proganjao Aldusa po Havajima. Stoler je odluio da Eron Grin bude uspeni mladi direktor izdavake kue koji ima tri dana da dovede rok ikonu iz Londona u Los Aneles. Eron oboava ovu legendu, ali njegov heroj e mu pasti u oima posle svega to e preiveti s njim na njihovom zajednikom putovanju.

Hil je umirao od elje da ponovo sarauje s Raselom i spremno je doekao poziv reditelja da snimi film Samo ga dovedi. Kad je proitao scenario, glumac je znao da je spreman da igra direktora opsednutog muzikom. Eron Grin je motivisan i ambiciozan momak koji je u ozbiljnoj vezi, objanjava Hil. Verovatno je najnormalniji lik koga sam do sad igrao. Najinteresantniji deo je taj to smo dobili priliku da istraimo ta je ekstremno i udno u Aldusovom ivotu. Eronu to nee biti toliko zabavno koliko je mislio da e biti... samo udnije.


Pored Done Hila i Rasela Brenda u filmu igra i on Kombs, poznati reper. Kada sam saznao da postoji ansa da budem u filmu u kome glume Dona i Rasel, koji reira Nik Stoler a koji producira Dud Apatov, dao bih ruku da dobijem ulogu, kae Kombs. Spremio sam sve dijaloge, radio s mojim uiteljem glume, a kada sam uetao na audiciju, oni su mi rekli: Nee ti trebati scenario. Improvizovaemo. Pomislio sam da ako stvarno elim ulogu... morau da dam sve od sebe i pokuam.

Ispostavilo se da je dodeljivanje uloge onu imalo viestruke dobiti jer je ne samo bolje odigrao ono to su scenaristi smislili, ve je i postao jedan od vanih partnera filma. S obzirom na njegovo viegodinje iskustvo u muzikim vodama, onu smo se obraali kad nismo bili sigurni ta bi neki ludi direktor izdavake kue mogao da izjavi u pojedinim trenucima, kae Apatov.

Na kraju je ipak Kombsova gluma, a ne njegovo muziko iskustvo najvie doprinelo filmu jer je uneo neku svoju ludaku energiju u film koja se savreno uklopila s Brendovom i Hilovom energijom.

Ono to je interesantno je da se u filmu pojavljuju i mnoge prave muzike zvezde, kao to su KRISTINA AGILERA, PINK, FAREL VILIJAMS i bubnjar benda Metalika, LARS ULRIK kao ljudi iji su se putevi na neki nain ukrstili s Aldusovim... ili koje je pregazilo njegovo ludilo.

Premijera 21. jul, bioskop Kolosej
U bioskopima od 22. jula

reija:    Nicholas Stoller
uloge:    Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Sean Combs, Elisabeth Moss
anr:    komedija
studio:    Univerzal

Foto:
Taramount film
Tagovi: Film


Pošalji tekst prijatelju
Štampaj
© Ovaj tekst je vlasništvo sajta MAKSIMALNO.com

Vrh strane

Poslednjih 40 lanaka
MaxBioskop
OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica