Muške čarape - pravila, pravila
Piše: Marko Stanković - Svi tekstovi ovog autora/ke
19 Okt , 2010 - 5:35:23 AM

sock-drawer.jpg

GLASAJTE
Crne čarape s crnim cipelama, ili možda braon čarape s crnim cipelama a uz to braon pantalone? Verovatno ste barem jednom bili u ovoj dilemi. Teško je nama prosečnim muškarcima kada su u pitanju pravila oblačenja. Trudimo se da poštujemo sva pisana i nepisana pravila oblačenja, i to obično iz jednog jedinog razloga, da se ne bi istakli u  grupi kao neko ko nema pojma kako da se oblači.
Obično pokupimo par saveta od prijatelja i rodbine i držimo ih se celoga života. Možda, baš zato mnogi muškarci imaju isto odelo u ormanu minimum 10 godina, pre nego što ih devojka/supruga nagovori da ulože koju paru u malo moderniji izgled. 

Izaberite vaš stil (ili možda prihvatite oba) i nastavite s vašim životom.

Iako čarape za mnoge muškarce spadaju u možda jednu od manje važnih kategorija, fascinantno je koliko dobro usklađena čarapa može da poboljša izgled jednog muškarca. Pošto govorimo o pravilima, bio bi red da odgovorim na našu malu dilemu s početka priče. U kratkom odgovor je da nema pravila. Pa o čemu onda mi to ovde govorimo? To je zapravo kraći odgovor. Kako ćete uskladiti čarapu uz vaše odelo i cipele zavisi od efekta koji želite da proizvedete. Kada uskladite boju čarapa s bojom cipela (crne čarape s crnim cipelama), čarape će vizuelno predstavljati "produžetak" vaše cipele - tj. izgledaće kao da nosite čizme. Neki se kunu da je ovo jedini način da se usklade čarape s odelom, dok drugi ne mogu da shvate kako neko može da izađe na ulicu s takvim "aranžmanom". Ako uskladite boju čarapa s bojom pantalona, dobićete vizuelni efekat "dužih" pantalona. I ovde postoje dve grupe istomišljenika. U svakom slučaju za prosečnog muškarca koji ne želi da eksperimentiše, cilj je uskladiti boje i izbeći kontrast, i to je to, ništa komlikovanije od toga. Izaberite vaš stil (ili možda prihvatite oba) i nastavite s vašim životom.


Ali, da li je ovo sve? Pa naravno da nije. Neki od nas su malo hrabriji i nemaju problema s malo agresivnijim pristupom kada su u pitanju čarape. Ovde treba biti vrlo pažljih, jer je vrlo lako preći granicu ukusa ako ne obratimo pažnju. Kao i sa bilo kojim drugim delom odeće, atraktivnost krajnjeg rezultata našeg eksperimentisanja zavisi prvenstveno od osobe koja tu garderobu nosi. Jarke boje, s dosta kontrasta će biti prihvatljive na osobi koja zrači energijom i sama po sebi je kontraverzna. Prosečan muškarac bi u istoj situaciji izgledao vrlo zbunjujuće i najverovanije smešno.

Odličan način da se krene s malo agresivnijim pristupom je da se uskladi boja čarapa s bojom kravate, ili možda bojom kaiša, ili nekog drugog detalja. Naravno, boje moraju biti ako ne iste, onda što bliže jedna drugoj.

Držite se što dalje belih čarapa. Postoji možda par slučaja kada je možda OK navući bele čarape, ali u većini slučajeva ako ne nosite patike nemojte onda ni bele čarape.

Ako se osećate vrlo sigurnim i baš vas briga za mišljenje ostalih, onda možete bukvalno da obučete čarape bilo koje boje i uživate u vašem unikatnom stilu. U svakom slučaju uživajte.

Pogledajte par fotografija i smislite svoj izgled, uzimajući u obzir vaš karakter i efekat koji želite da izazovete vašom garderobom.


 


Tagovi: muška moda


Pošalji tekst prijatelju
Štampaj
© Ovaj tekst je vlasništvo sajta MAKSIMALNO.com

Vrh strane

Poslednjih 40 članaka
Lifestyle
OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica