Virtuelni keš

world-of-warcraft400.jpg
Piše: Marko Stanković

Popularnost internet video igrica je u stalnom rastu, i milioni internet korisnika svakodnevno provodi sate u "virtuelnoj realnosti". Očigledno im svakodnevni život ne donosi dovoljno uzbuđenja, tako da su primorani da "pobegnu" u neku drugu realnost. Međutim, u novije vreme, pored uzbuđenja, mnogi igrači ovih vrlo popularnih igrica pored uzbuđenja i akcije, zarade i po nešto keša.
23 Jan , 2010 - 6:32:08 AM


Digitalni svet u vašim rukama - Sixth Sense

Piše: Marko Stanković

Baš kada ste mislili da ćete uspeti da predahnete i odmorite glavu od najnovijih elektronskih spravica, skroman momak poreklom iz Indije, a trenutno na doktorskim studijama na svetski poznatom MIT-u, uspeo je da fascinira milione ljudi svojim izumom SixthSense. Ova jednostavna spravica ima potencijala da potpuno promeni način na koji "baratamo" digitalnim sadržajem.
25 Nov , 2009 - 4:33:32 AM


Hanson Robotics - početak revolucije

Piše: Marko Stanković

Da li je moguće pogledati robota u lice i zaboraviti da je u pitanju samo mehanička skalamerija prepuno žica i mini procesora? David Hanson, osnivač Hanson Robotics-a, već par godina neumorno radi na usavršavanju inteligentnog robota, koji je može da vodi logični razgovor sa ljudskim bićem i da uz to pokaže sve neophodne emocije na licu. Uz sve ovo Hanson-ovi roboti prate pogled svog sagovornika i vrlo uljudno odgovaraju na postavljena pitanja.
15 Okt , 2009 - 6:37:49 AM


Da li će i knjige postati samo deo prošlosti

Piše: Marko Stanković

Izgleda da sve češće imamo priliku da budemo svedoci nestanku raznih "starih" medija. Posle audio i VHS kaseta, nestale su i vinil ploče, a loše se piše i kompakt diskovima, međutim, da li je zaista moguće da su sledeće na redu knjige? Predstavićemo vam par glavnih krivaca za "ubistvo" obične, papirne knjige.
3 Okt , 2009 - 7:52:26 AM


Video-in-Print budućnost štampanih oglasa

Piše: Marko Stanković

S vremena na vreme u medijama se pojavi priča koja nam odmah privuče pažnju. Iako je sada mnogo teže oduševiti ljude novim tehnologijama, mislim da je Americhip uspeo da nam svojim proizvodom skrene pažnju, i predstavi budućnost štampanih oglasa.
21 Avg , 2009 - 3:31:07 AM


Hlađenje pomoću buke?

Piše: Marko Stanković

Armija naučnika već decenijama radi na razvoju novih tehnologija koje bi na što efektniji način unapredile naše živote, a uz to i zaštitile životnu okolinu. Jedan od takvih projekata je i Qdrive, proizvod CFIC Inc. (Clever Fellows Innovation Consortium). Možda zvuči ludo, ali Qdrive hladi pomoću zvučnih talasa. Kako je ovo moguće, i na koji način ova tehnologija ima potencijala da pomogne našoj životnoj okolini?
12 Jul , 2009 - 7:25:57 PM


Gmail - 'Undo Send' funkcija

Piše: Marko Stanković

Još jedna vrlo korisna funkcija za Gmail od neumornih programera iz Gmail Labs-a. Zahvaljujući Michael Leggett-u iz Gmail Labs-a sada je moguće zaustaviti slanje emejla u slučaju da zaboravite da napišete nešto, ili pošaljete emejl pogrešnoj osobi. Michael je i sam na svojoj koži par puta osetio kako jednostavnost današnjih emejl servisa, i brz način života mogu vrlo brzo stvoriti neprijatnu 'emejl situaciju'.  
26 Mar , 2009 - 12:25:47 AM


Ponovo na PC PRESS Top 50 listi

Piše: Marko Stanković

Redakcija našeg prvog kompjuterskog magazina PC PRESS je i ove godine uvrstio sajt MAKSIMALNO.com među 50 najboljih za 2008. godinu.

3 Feb , 2009 - 2:42:25 AM


Google - Šta je sledeće?

Piše: Marko Stanković

Sve je počelo sa amaterskim entuzijazmom i željom da se “download-uje” internet i omogući bolja pretraga. Kako se broj strana na internetu gomilao iz dana u dan, a samim tim i količina informacija dostupna prosečnom internet korisniku, tako je i veličina i moć Google imperije rasla iz dana u dan nezapamćenom brzinom. Ono što je od samog početka odvojilo Google od ostalih je snalažljivost, entuzijazam, i inovacija. 
6 Mar , 2008 - 3:47:12 AM


Kakva je budućnost video-klubova?

Piše: Marko Stanković

Piraterija i video klubovi su u doba video kaseta bili najbolji prijatelji. Neizbežnim napretkom tehnologije video kasete su zamenjene DVD diskovima, ali izgleda da je i njima došao kraj. Iznamljivanje DVD filmova preko interneta je na tržištu SAD prisutno već par godina, ali je tek od pre par meseci počela intezivna kampanja iznamljivanje filmova putem direktnog downloada preko interneta!
25 Jan , 2008 - 4:43:56 AM


<< prethodna sledeæa>>

Biseri komentatora

Poslednjih 40 članaka
Hi-tech

OSTALI TEKSTOVI
Teretana
Arena
Hi-tech
Seks
Zdravlje
Lifestyle
Zabava
MaxBioskop


PC PRESS Top 50 markica